El municipi de Vidreres ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera
Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera”, la població de Vidreres durà a terme diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera
Del 14 de novembre al 10 de desembre a la Biblioteca Joan Rigau i Sala de Vidreres es podrà visitar la mostra del projecte Vescomtat de Cabrera
El municipi de Vidreres ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera.
En el marc de la Festa Petita de Vidreres i del projecte Vescomtat de Cabrera s’ha programat de manera coordinada amb l’Ajuntament de Vidreres diferents activitats que han de permetre als veïns d’aquest municipi transportar-se a l’època del vescomtat de Cabrera, a través de la divulgació del seu llegat històric i patrimonial.
A partir de dimarts 14 de novembre i fins al 10 de desembre, es pot visitar l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera a la Biblioteca Joan Rigau i Sala d’aquesta població. Per a aquesta ocasió s’ha ampliat l’exposició amb materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen la població de Vidreres amb el vescomtat de Cabrera.
L’acte central de “Vidreres en temps dels Cabrera” es farà el dissabte 18 de novembre, coincidint amb el cap de setmana de la Festa Petita, i consistirà en una xerrada sobre el vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, i Àngel Vàzquez, tècnic del projecte del vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva. Aquest acte es farà a les dotze del migdia, a sala de plens de l’Ajuntament.
Caminada popular al castell de Sant Iscle
Una altra de les activitats que s’emmarquen dins la programació referent al llegat històric i patrimonial del vescomtat de Cabrera serà la caminada que es farà el diumenge 19 de novembre al castell de Sant Iscle. Aquesta caminada popular començarà a les 10 del matí, i en arribar, es farà una visita al castell a càrrec de Joan Llinàs, director de les excavacions arqueològiques realitzades al castell. Aquesta activitat està organitzada pel grup Vitraris, Cultura i Tradició.
Aquestes activitats s’han organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte vescomtat de Cabrera i tenen com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del vescomtat i la seva relació amb el municipi entre la ciutadania de Vidreres.
El vicepresident 3r i conseller responsable del projecte vescomtat de Cabrera, Albert Sanz, ha explicat que “s’ha ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori”.
Tal com ha exposat el mateix Sanz, l’objectiu principal és posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. “En total”, ha continuat el responsable del projecte, “són cinc grans rutes trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats que permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval”. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen les rutes del vescomtat de Cabrera.
Trobareu més informació a https://larutadelscabrera.cat