S'inicien els espais de diàleg amb empreses del sector industrial de la comarca de la Selva

La sessió va ser organitzada en el marc del programa UBICAT pel Servei Integral d’Ocupació del Consell Comarcal de la Selva

 

El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat els espais de diàleg amb empreses del sector industrial de la comarca de la Selva. L’objectiu dels espais de diàleg és apropar les persones en recerca o millora de feina a les necessitats de perfils laborals dels diferents sectors productius. És a dir, conèixer les oportunitats del mercat de treball i tenir contacte directe amb empreses i experts reclutadors del sector.

 

En el transcurs d’aquesta primera sessió, les empreses 3aPack, Julià Grup-Kave Home i Coopecarn, van participar en l’espai de diàleg amb empreses del sector industrial de la comarca de la Selva, que es va organitzat el passat divendres, dia 12 d’abril a la població de Sils

 

Així, les empreses van explicar la seva trajectòria, com produeixen i distribueixen el seu producte, quina plantilla i amb quins perfils compten ara per tirar endavant la seva activitat. A continuació, la vintena d’assistents van poder preguntar i conversar amb les empreses sobre quins llocs de treball està oferint ara el sector industrial, quins són els requisits i el que més es valora de les persones candidates, quins són els principals canals de reclutament i com es realitzen els processos de selecció.

 

En aquest sentit, tots els responsables de les empreses van coincidir en el fet que valoren cada vegada més qüestions actitudinals en les persones que contracten com “que es facin l’empresa seva” és a dir que prenguin un compromís laboral a llarg termini amb l’empresa.

 

El perfils més demandats són electromecànic per al manteniment de maquinària industrial, peons especialitzats i habilitats en oficis (fuster, soldador, electricista, etc) amb disponibilitat de realitzar torns. També persones interessades a treballar en l’àrea logística, ja que cada vegada el comerç online està guanyant presència i els magatzems s’estan automatitzant cosa que requereix perfils amb habilitats tant físiques com amb coneixements bàsics d’informàtica per utilitzar diferents softwars de gestió d’estocs i comandes. Així mateix, hi ha demanda de perfils per a posicions d’administració amb idiomes per donar suport a les exportacions i l’atenció al client internacional.

 

Tot i que les empreses mitjanes i grans utilitzen consultories externes, empreses de treball temporal i plataformes amb borses d’ofertes online, els responsables de les empreses asseguren que les persones que venen referenciades per algú que ja treballa a l’empresa els tenen molt en compte.

 

El sector industrial ara per ara, és el que ofereix feina menys estacionalitzada. És a dir, contractes laborals més estables i amb major projecció dins l’empresa a diferència d’altres sectors com el de l’hostaleria.

 

La sessió ser organitzada en el marc del programa UBICAT pel Servei Integral d’Ocupació del Consell Comarcal de la Selva que realitza tasques d’orientació i intermediació laboral per a persones en recerca de feina i empreses amb necessitats de contractació.

 

El proper diàleg amb empreses es celebrarà a Santa Coloma de Farners el dia 17 de maig i estarà dedicat a empreses del sector d’atenció a les persones, com per exemple residències de gent gran i empreses de servei d’atenció a domicili.

 

Ocupació

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.