El programa "Fem ocupació per a joves" del Consell Comarcal de la Selva ha consolidat nou contractes laborals

Aquest programa, endegat pel SOC i desenvolupat en el marc de la Garantia Juvenil, pretén promoure la inserció laboral de les persones joves mitjançant actuacions de formació i treball

 

Els tècnics del programa estan treballant per consolidar-ne una dotzena més en els pròxims mesos

 

El programa “Fem Ocupació per a joves” del Consell Comarcal de la Selva ha consolidat un total de nou contractes laborals des del passat mes de gener. Amb tot, els tècnics del programa estan treballant amb diverses empreses de la comarca per consolidar-ne una dotzena més pròximament.


Durant aquests primers mesos “Fem ocupació per a joves” ha consolidat un total de nou contractes: Santa Coloma de Farners (Tancament 9 i Farmàcia Sureda), a Lloret de Mar (Hotel Samba i Ferpol SL), a Tossa de Mar (Vila Vella), a Anglès (Cal Mariner) i Caldes de Malavella (Tesar residència). En els propers dies està previst que s’incorporin algunes empreses més de poblacions com Arbúcies, Anglès i Sils, entre altres.


Aquest programa innovador, endegat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i desenvolupat en el marc de la Garantia Juvenil, combina actuacions de formació i treball. “Fem ocupació per a joves” està dirigit a empreses que vulguin cobrir una oferta laboral i, alhora, aquelles persones entre 18 i 29 anys en situació d’atur, amb ESO, batxillerat o CFGM de qualsevol especialitat formativa , i que, prioritàriament, tinguin experiència professional en el sector, es poden acollir en aquest programa.


Els tècnics del programa busquen empreses que tinguin una vacant laboral a cobrir, se’ls hi ofereix una formació adaptada a les necessitats laborals de les empreses i es fa intermediació entre l’oferta i la demanda per encaixar el millor perfil.


Aquest programa té com a objectiu d’una banda millorar l’ocupabilitat de les persones, que els permeti la inserció al mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat i futur professional; i de l’altra, detectar i identificar perfils professionals requerits per les empreses i que no es cobreixen per manca de persones treballadores qualificades.


Les empreses que participin en aquest programa gaudiran d’uns avantatges a l’hora de contractar aquests joves formats com és la subvenció del salari mínim interprofessional de 648,60 en funció de la jornada realitzada i poden arribar a estalviar 3.981 €.  Les empreses i els autònoms interessants hauran de contractar els joves o les joves durant sis mesos. A més a més aquesta subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i les bonificacions amb la seguretat social. Durant els sis mesos de contractació es fa un acompanyament del jove a través d’una tutora del Consell Comarcal de la Selva i un tutor o tutora dins l’empresa. Així, es busca garantir l’èxit de la col•laboració.


El conseller d’Ocupació al Consell Comarcal, Xicu Nadal, ha destacat la tasca que s’està duent a terme en l’àmbit de l’ocupació a la comarca. En aquest sentit, Nadal ha assenyalat: “Aquest és un programa que beneficia tant a joves com a empresaris, ja que d’una banda als empresaris se’ls ofereix persones que responguin al perfil que busquen per cobrir un lloc de treball i, alhora, se’ls subvenciona a l’hora de contractar-los, i de l’altre, als joves se’ls ofereix un contracte laboral amb una formació que respon a les necessitats del lloc de treball que ocuparan. Per tant, hem de continuar treballant perquè la nostra comarca continuí essent un referent a l’hora d’ocupar els diverses col•lectius.”


Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Fem Ocupació per a Joves.”

 

Ocupació

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.