El president del Consell Comarcal de la Selva insta els treballadors del programa Treball i Formació que l'aprofitin al màxim

 

També s’han incorporat dotze persones més que es formaran en el sector de les feines de paleta i la pintura

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha dirigit unes paraules a les persones que participen en el programa Treball i Formació aquest dimarts, 28 de febrer, al migdia. Balliu ha incidit en el fet que una vegada finalitzada la formació durant aquest primer mes és important que aprofitin aquest període de pràctiques que realitzaran desenvolupant projectes a diversos ajuntaments de la comarca. En aquest sentit, ha recordat que l’ens selvatà ha apostat fermament per aquests programes d’ocupació – ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diverses estan a l’atur.


El programa Treball i Formació està destinat a persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda. En el marc d’aquest programa s’hi han incorporat persones que responen a diversos perfils: d’un banda persones que s’han format en serveis de paleta i pintura i, de l’altra, persones que s’han format com a auxiliars administratives.


Formació en l’àmbit de les feines de paleta i de la pintura


Un total de 12 persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda, s’han format en serveis de paleta i pintura. Durant aquest període de formació han assolit un certificat en prevenció de riscos laborals que els permetrà treballar en el sector i adquiriran experiència com a pintors i paletes. Una vegada han finalitzat aquesta formació, aquestes persones han iniciat els projectes que han presentat els ajuntaments, que són de caràcter públic i d’interès social.


D’altra banda, també s’han incorporat 10 dones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social com a auxiliars administratives en el marc del programa Treball i Formació. Aquestes persones, que es varen contractar el passat 31 de gener, tindran l’ oportunitat de realitzar tasques administratives de suport a l’equip de serveis socials del Consell Comarcal de la Selva i a l’Arxiu Comarcal de la Selva.


Les dones que donaran suport a serveis socials realitzaran tasques relacionades amb el SAD (servei d’atenció domiciliària) i les persones que treballaran a l’Arxiu Comarcal de la Selva duran a terme tasques de digitalització de documentació.

Durant el mes passat es van formar en competències digitals i lingüístiques, i també van fer una formació pràctica que els servirà posteriorment per desenvolupar les tasques en el seu lloc de treball.

Després del període formatiu, aquestes persones es van incorporar a l'Arxiu Comarcal i a 9 municipis de la comarca, on faran un suport administratiu a les àrees de serves socials basics.

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.