Una vintena de persones participen al Taller de cuina de la Selva i el tast guiat de ratafies per a professionals del sector de la restauració de Lloret de Mar, en el marc del projecte Localitza

Aquesta activitat l’ha organitzat el Consell Comarcal de la Selva i Lloret Turisme

 

 

Una vintena de persones han participat al Taller de cuina de la Selva i un tast guiat de ratafies per a professionals del sector de la restauració de Lloret de Mar.
L’objectiu de la sessió era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima, i més concretament a Lloret de Mar, municipi que està fent una aposta per potenciar la gastronomia basada en el producte de proximitat.


El taller de cuina va anar a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva i xef del restaurant Can Co, de la Cellera de Ter, i d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia. En el taller, celebrat a l’Hotel Evenia, hi van participar una vintena de professionals del sector de la restauració de Lloret de Mar: des de petits restaurants fins a grans hotels amb servei de bufet. La presentació de l’acte va anar a càrrec del conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Vivas, que va destacar la necessitat d’incorporar els productes locals de la comarca als establiments turístics. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat.

En el transcurs del taller de cuina es van preparar diversos plats amb productes del projecte “Localitza. Productes de la Selva”, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, com Ratafia 1842, iogurts i formatges de Riudellots de la Selva, cervesa artesana de Blanes, pa i coca d’Osor, vedella de la Cellera de Ter, salsafí de la Selva o ous de Riudarenes. Així mateix, es va elaborar una cassola de fideus amb botifarra, salsafí i costella; un melós de vedella amb ratafia; pollastre amb cervesa artesana i salsafí; croquetes de formatge El Provençal i ratafia i crema catalana amb ratafia.


El taller va acabar amb un tast guiat de ratafia a càrrec d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia, on es van tastar diferents varietats de ratafies comercials i casolanes.
Durant la sessió es va lliurar a tots els participants el catàleg de productes locals de la Selva, que incorpora 33 productors locals de proximitat que participen al projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Tots ells formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal de millorar la seva comercialització.


El taller, organitzat per Lloret Turisme i el Consell Comarcal de la Selva, s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.