El Consell Comarcal de la Selva posa en marxa una nova edició del projecte de desenvolupament comunitari #itutambe a diverses urbanitzacions

Aquesta iniciativa està finançada per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i coordinada pel Consell Comarcal de la Selva


El Consell Comarcal de la Selva posarà en marxa una nova edició del projecte de desenvolupament comunitari (PDC) #itutambé, dirigit a joves de la comarca. Des de l'any 2013, el Consell gestiona aquest projecte, que té com a objectiu dinamitzar urbanitzacions, espais que sovint estan lluny del centre dels municipis, i generar xarxes de relacions entre els veïns, a més d'oferir activitats atractives per als joves.


El projecte #itutambé 2017 es desenvoluparà a un total de set urbanitzacions dels municipis de Sils, Vidreres, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes i Santa Coloma de Farners respectivament.

Una de les novetats de l'edició d'enguany és que es farà un procés participatiu amb els joves de les set poblacions per conèixer quines són les seves preferències formatives i lúdiques i així poder oferir activitats que responguin a les seves demandes. Aquest procés participatiu es farà amb la col•laboració dels instituts de secundària, els tècnics de joventut i de serveis socials dels municipis, les associacions de veïns i els coordinadors del Pla de Desenvolupament Comunitari del Consell Comarcal de la Selva.

A la població de Sils, fruit d'aquest procés participatiu, començarà un taller audiovisual, que han sol•licitat els mateixos joves, on es treballarà tots els aspectes que rodegen la realització d'un curtmetratge: des del guió fins a la gravació (tipus de plans, enquadraments), el so, l'actuació, etc.

També a la població de Vidreres s'ha decidit fer aquest taller audiovisual. Pel que fa a la resta de municipis que participen en el #itutambé, s'aniran concretant les activitats en els pròxims dies a mesura que el procés participatiu vagi donant resultats i es coneguin de primera mà quines preferències tenen els joves de les urbanitzacions dels municipis que formen part d’aquest projecte.
El conseller de Benestar Social a l’ens comarcal, Pere Garriga, ha valorat molt positivament l’experiència de les tres edicions anteriors. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: “El fet que enguany el projecte estigui dirigit a un públic més jove ens permetrà donar resposta a un nou col•lectiu, que fins ara no havia estat tant protagonista del projecte.” A més, Garriga ha assenyalat: “En el marc d’aquest projecte ja s’estan realitzant activitats a tots els municipis de la comarca on hi ha més urbanitzacions i, per tant, s’està donant resposta a l’objecte del projecte.”
Aquesta iniciativa està finançada per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i coordinada pel Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.