Un total de 25 persones participen a la primera edició de l'Speed Dating, organitzat pel Consell Comarcal de la Selva

La primera edició de l’Speed Dating al Foodlab de Riudellots ha estat una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps


En una jornada de selecció de professionals interessats a treballar en el sector de la indústria

 

Un total de 25 persones han participat a la primera edició de l’Speed Dating comarcal que s’ha celebrat aquest dimarts, 11 de desembre al Foodlab de Riudellots de la Selva. Aquests candidats s’han pogut donar a conèixer a quatre empreses (Radiadores Cerezo, Tekinox, Concentrol i Electer).


La benvinguda a aquesta primera edició ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura. Ambdós han estacat la bona feina que s’està fent des de fa temps a la comarca de la Selva en l’ocupació i que han permès la incorporació de moltes persones a un lloc de treball. Per això, van veure amb molt bons ulls organitzar una jornada de selecció de professionals per al sector de la indústria era una molt bona iniciativa, i més tenint en compte el gran nombre d’indústries que hi ha a la comarca, han assenyalat Balliu i Roura.

Per arribar a la jornada d'aquest dimarts 11 de desembre al Foodlab de Riudellots es va fer una preselecció de participants per tal d'ajustar les especialitats dels candidats a les demandes que prèviament van comunicat les empreses. Per aquest motiu, l'Speed Date ha estat específic per el sector Industrial, per optimitzar al màxim l'aprofitament de les entrevistes per part dels candidats i les empreses.

Els representants de les empreses han pogut conèixer candidats de diferents perfils professionals que tenen dificultats per trobar (operaris especialistes, tècnics, mecànics, electrònics, soldadors, enginyers...), i els candidats han pogut exposar durant 2 minuts qui son, detallant quina és la seva especialitat, les seves habilitats i destreses, amb l'objectiu de captar l'atenció perquè els tinguin en compte per futures incorporacions.

Les entrevistes s'han desenvolupat de la següent manera: els entrevistadors de les empreses esperaven en taules numerades els candidats, i els candidats estaven agrupats per grups de 5 persones; tots els candidats passaven per totes les taules per fer la seva presentació durant 2 minuts. Un cop finalitzada la ronda d'entrevistes començava el grup següent, així cada ronda durava aproximadament 15 minuts, i s'han fet un total de 5 rondes d'entrevistes. L'acte d'avui ha estat força dinàmic tot i l'estona d'espera que alguns candidats han tingut fins que ha arribat el seu torn per fer l'entrevista.

La jornada s'ha tancat amb un una trobada més informal entre candidats, empreses i organitzadors per acabar de comentar alguns aspectes que no han tingut temps de tractar durant les entrevistes i en la que també hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés.

Tot i que és d'hora per fer balanç de resultats, i que l'objectiu no era tancar contractes durant la jornada, tant candidats com empresaris han fet una molt bona valoració de la jornada i estan convençuts que d'aquesta trobada en sortiran contractes i col•laboracions.

La primera edició de l’Speed Dating ha estat una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps: els candidats en un únic matí han tingut l’oportunitat de parlar amb unes quantes empreses i les empreses han pogut entrevistar unes quantes persones que ja havien superat prèviament un procés de selecció i que, per tant, disposen ja de les habilitats que necessiten.


A la comarca de la Selva, el sector de la indústria té un pes molt important. Per això és va creure oportú organitzar el primer Speed Dating dedicat al sector de la indústria

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.