Finalitza el curs de formació del programa Joves per l'Ocupació a Tossa de Mar

Al llarg d’aquesta setmana es farà la cloenda de la resta de formacions: treballador forestal, a Santa Coloma de Farners; ajudant de cuina, a Riudellots de la Selva i d’auxiliar d’indústria, a Sils


 

En l’edició d’enguany hi participen un total de 40 joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb nivells formatius baixos, que actualment estan en situació d’atur i no estudien

 

El programa Joves per l’Ocupació 2016-2018, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, finalitza les formacions, que s’han dut a terme des del passat mes de gener, al llarg d’aquesta setmana. A Tossa de Mar s’ha fet l’acte de cloenda del curs de l’especialitat d’ajudant de cuina aquest dimarts, 21 de març, al migdia. A l’acte, que s’ha celebrat a l’espai Francesc Colomer, hi ha participat l’alcaldessa d’aquesta població, Gisela Saladich, i diversos regidors, així com també diversos hotelers i restauradors d’aquesta població i els tècnics responsables del programa.
En el transcurs dels parlaments, tant els tècnics del Consell Comarcal com els responsables municipals que hi han participat, han destacat, d’una banda, l’èxit que ha assolit aquest programa en les edicions anteriors, en què es varen assolir unes bones xifres d’ocupació, i de l’altra, la possibilitat que s’ofereix als joves a través d’aquest programa de formar-se en un ofici i poder accedir a un lloc de treball. Un cop finalitzada la formació teòrica, aquests nois i noies complementaran la formació amb 80 hores de pràctiques a empreses del sector en què s’han format, a més d’optar a contractes de sis mesos. Les empreses que col•laborin en la contractació d’aquests joves podran rebre una subvenció de fins a 3.900 €.

Millorar l’ocupabilitat dels joves de la comarca

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar el programa Joves per l’Ocupació 2016-2018 el passat 16 de gener a les poblacions de Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar, Riudellots de la Selva i Sils. En l’edició d’enguany hi participen un total de 40 joves d ‘edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb nivells formatius baixos, que actualment estan en situació d’atur i no estudien.


En total, aquests nois i noies que han participat en les classes han realitzat un total de 250 hores de formació teoricopràctica en les especialitats d’ajudant de cuina (10 joves a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar i 10 joves al Foodlab de Riudellots de la Selva) de treballador forestal (10 joves a la Casa Xifra de Santa Coloma de Farners) i finalment d’auxiliar d’Indústria (un total de 10 joves al Centre Cívic de Sils).


El programa Joves per l’Ocupació, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.
Aquest programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com també optar a unes pràctiques professionalitzadores.


Després de l’èxit assolit en l’edició anterior d’aquest mateix programa, així com en d’altres com Fem Ocupació per a Joves, des de l’ens comarcal es va sol•licitar novament al Servei d’Ocupació de Catalunya poder accedir a aquests programes que permeten millorar l’ocupabilitat de diversos col•lectius de la comarca de la Selva.
 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.