S'inicien els cursos de formació del programa Joves per l'Ocupació a Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar, Riudellots de la Selva i Sils

Aquest dilluns, 16 de gener, han començat els cursos de les especialitats d’ajudant de cuina, de treballador forestal i d’auxiliar d’indústria


En l’edició d’enguany hi participen un total de 40 joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb nivells formatius baixos, que actualment estan en situació d’atur i no estudien


El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat aquest dilluns 16 de gener al matí els cursos del programa Joves per l’Ocupació 2016-2018 a les poblacions de Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar, Riudellots de la Selva i Sils. En l’edició d’enguany hi participen un total de 40 joves d ‘edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb nivells formatius baixos, qua actualment estan en situació d’atur i no estudien.

En total, aquests nois i noies que han iniciat avui les classes realitzaran un total de 250 hores de formació teoricopràctica en les especialitats d’ajudant de cuina: 10 joves al Foodlab de Riudellots de la Selva i 10 joves a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar; especialitat de treballador forestal, 10 joves a la Casa Xifra de Santa Coloma de Farners, i finalment d’ auxiliar d’Indústria, un total de 10 joves al Centre Cívic de Sils.

En les sessions de presentació, els tècnics del Consell Comarcal i els responsables municipals que hi han participat, han destacat d’una banda, l’èxit que ha assolit aquest programa en les edicions anteriors, en què es varen assolir unes bones xifres d’ocupació, i de l’altra, la possibilitat que s’ofereix a aquests joves a través d’aquest programa de formar-se en un ofici i poder accedir a un lloc de treball. Un cop finalitzin la formació teòrica, aquests nois i noies complementaran la formació amb 80 hores de pràctiques a empreses del sector en què s’han format, a més d’optar a contractes de sis mesos. Les empreses que col•laborin en la contractació d’aquests joves podran rebre una subvenció de fins a 3.900 €.

El programa Joves per l’Ocupació, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Aquest programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com també optar a unes pràctiques professionalitzadores.


Millorar l’ocupabilitat de diversos col•lectius de la comarca

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior d’aquest mateix programa, així com en d’altres com Fem Ocupació per a Joves, des de l’ens comarcal es va sol•licitar novament al Servei d’Ocupació de Catalunya poder accedir a aquests programes que permeten millorar l’ocupabilitat de diversos col•lectius de la comarca de la Selva. El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha posat èmfasi en les xifres d’ocupació que es varen assolir en els programes que es varen impulsar l’any passat i ha assenyalat que “continuarem treballant per fomentar nous llocs de treball a la comarca de la Selva”. Tal com ha dit, “aquesta és una de les nostres prioritats, que la gent de la comarca pugui accedir a un lloc de treball”.

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.