El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, entrega els títols els treballadors del programa Treball i Formació

Els treballadors del programa Treball i Formació van finalitzar el contracte el passat divendres 28 de juliol

Aquest programa ha permès contractar un total de 38 persones durant un període de sis mesos

 

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha entregat els títols els treballadors del Programa Treball i Formació en el marc d’un acte que s’ha celebrat aquest dijous al migdia a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. Balliu ha agraït públicament la tasca que han realitzat els treballadors d’aquest Programa i ha incidit en el bon treball que han fet durant aquest període de pràctiques que han realitzat desenvolupant projectes a diversos ajuntaments de la comarca. En aquest sentit, ha recordat que l’ens selvatà ha apostat fermament per aquests programes d’ocupació – ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur.

En el seu parlament, Balliu també ha incidit en el fet que aquest programa en què han participat els treballadors i treballadores fomenta l’ocupació i la formació de persones preferentment majors de 45 anys aturades i no perceptores de prestació o perceptores de RMI amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida personal i professional, aconseguint una possible reinserció en el mercat laboral.
El programa Treball i Formació està destinat a persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda. S’hi han incorporat persones que responen a diversos perfils: d’un banda, persones que s’han format en serveis de paleta i pintura i, de l’altra, persones que s’han format com a auxiliars administratives.

Formació en l’àmbit de les feines de paleta i pintura, auxiliar administratiu i servei d’atenció domiciliària

Un total de 12 persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda, s’han format en serveis de paleta i pintura. Durant aquest període de formació han assolit un certificat en prevenció de riscos laborals que els permetrà treballar en el sector i han adquirit experiència com a pintors i paletes. Una vegada van finalitzar la formació, aquestes persones han treballat en projectes que han presentat els ajuntaments, que són de caràcter públic i d’interès social. Al llarg d’aquests sis mesos, aquestes persones han realitzat tasques a diversos municipis de la comarca com la neteja de lleres i la prevenció de risc d’incendis forestals, en l’àmbit forestal. També han realitzat millores d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques en l’àmbit de la paleteria o bé han realitzat treballs de pintura i manteniment de mobiliari urbà i d’edificis i espais públics.

D’altra banda, també es van incorporar un total de 10 dones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social com a auxiliars administratives en el marc del programa Treball i Formació. Aquestes persones, que es varen contractar el passat 31 de gener, han tingut l’oportunitat de realitzar tasques de suport a l’equip de serveis socials del Consell Comarcal de la Selva i a l’Arxiu Comarcal de la Selva.

Pel que fa als treballadors que han donat suport a serveis socials, han realitzat tasques relacionades amb el SAD (servei d’atenció domiciliària), i les persones que han treballat a l’Arxiu Comarcal de la Selva han dut a terme tasques de digitalització de documentació. Prèviament, aquestes persones es van formar en competències digitals i lingüístiques, i també van fer una formació pràctica que els va servir posteriorment per desenvolupar les tasques en el seu lloc de treball.
Després del període formatiu, aquestes persones es van incorporar a l'Arxiu Comarcal i a 9 municipis de la comarca, on han estat donant suport administratiu a les àrees de serves socials basics.

El programa Treball i Formació, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinanciat pel Fons Social Europeu.

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.