Xavier Soldevilla és el guanyador de la XVI Beca de Recerca La Selva

Soldevilla ha guanyat la beca amb el treball “Alimentació i societat a la Selva medieval”

En l’edició d’enguany, ha rebut una menció especial la recomanació de materialitzar la recerca presentada per Joan Carles Codolà, titulada “Història del Consell Comarcal de la Selva”, des de la mateixa institució

 

Xavier Soldevilla és el guanyador de la XVI Beca de Recerca La Selva amb el treball “Alimentació i societat a la Selva medieval”. Així ho va decidir el jurat, que es va reunir el passat 15 de setembre en una edició en què ha rebut una menció especial també la recomanació de materialitzar la recerca presentada per Joan Carles Codolà titulada Història del Consell Comarcal de la Selva, des de la mateixa institució. La beca de Recerca La Selva, que convoca anualment el Consell Comarcal de la Selva, és organitzada pel Centre d’Estudis Selvatans i coordinada per l’Arxiu Comarcal de la Selva.

La proposta de Xavier Soldevilla pretén unir una i altra aportació historiogràfica, i analitzar de manera detallada el món de l’alimentació medieval als territoris de l’actual comarca de la Selva des del segle XIII fins al segle XVI a partir d’un buidatge exhaustiu de la documentació medieval conservada a diferents arxius de la comarca de la Selva.

Xavier Soldevilla és llicenciat en geografia i història a la Universitat de Girona (1991),i diplomat en teologia a l’Institut de Teologia de Girona (1995) i catedràtic d’ensenyament secundari a l’IES Euclides de Pineda de Mar. És membre de l’Associació d’Història Rural de les comarques gironines. Al llarg de la seva trajectòria professional ha publicat molts treballs i ha rebut diverses beques i premis.

 

Promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit històric de la Selva

 

La Beca de Recerca La Selva té com a objectiu promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit històric de la Selva. La beca s’atorga al millor projecte inèdit de recerca en els camps científics que inclou l’enunciat, preferentment història i geografia, però també antropologia, sociologia, economia, dret, filologia, art, etc., referit a l’àmbit territorial de la comarca històrica de la Selva o també als territoris adjacents que hi hagin tingut una relació intensa.

La dotació de la beca és de 5.000 euros, que es faran efectius en tres parts: un 25 % en el moment de resoldre’s la concessió; un altre 25 % a la meitat del termini de realització del treball, quan s’hagi presentat i valorat la memòria preceptiva sobre l’estat de la investigació, i la resta (50 %) una vegada finalitzat el treball i després que el jurat n’hagi dictaminat la qualitat.

El jurat d’enguany estava format pel president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs; el director de l’Arxiu Comarcal de la Selva, que també actua de secretari, Joaquim Carreras; el conseller de Cultura, Josep Roquet; el tècnic del Museu Etnològic la Gabella, Joaquim Mateu; i el professor de la Universitat Oberta de Catalunya, Narcís Figueras.

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.