Xavier Soldevilla rep la XVI Beca de Recerca la Selva pel seu treball “Alimentació i societat a la Selva medieval

El president del Consell Comarcal, Martí Pujals; i el president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs han entregat el diploma acreditatiu que l’acredita com a guanyador de la Beca de Recerca la Selva 2023

 

En el transcurs de l’acte s’ha fet la presentació de la revista anual anual Quaderns de la Selva,s 35 (2023), del Centre d’Estudis Selvatans, a càrrec del seu director Narcís Figueras Capdevila, amb la presència d’alguns dels autors.

 

El president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; i el president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs han entregat la XVI Beca de Recerca La Selva al guanyador de l’edició d’enguany, en Xavier Soldevilla pel seu treball “Alimentació i societat a la Selva Medieval” aquest dimecres al vespre.  A l’acte també hi ha assistit l’alcaldessa d’aquesta població, Carme Salamaña, que ha donat la benvinguda als assistents a l’acte i el vicepresident 3r del Consell, Albert Sanz.

La proposta de Xavier Soldevilla pretén unir una i altra aportació historiogràfica, i analitzar de manera detallada el món de l’alimentació medieval als territoris de l’actual comarca de la Selva des del segle XIII fins al segle XVI a partir d’un buidatge exhaustiu de la documentació medieval conservada a diferents arxius de la comarca de la Selva.

Xavier Soldevilla és llicenciat en geografia i història a la Universitat de Girona (1991),i diplomat en teologia a l’Institut de Teologia de Girona (1995) i catedràtic d’ensenyament secundari a l’IES Euclides de Pineda de Mar. És membre de l’Associació d’Història Rural de les comarques gironines. Al llarg de la seva trajectòria professional ha publicat molts treballs i ha rebut diverses beques i premis.

 

Promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit històric de la Selva

 

La Beca de Recerca La Selva té com a objectiu promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit històric de la Selva. La beca s’atorga al millor projecte inèdit de recerca en els camps científics que inclou l’enunciat, preferentment història i geografia, però també antropologia, sociologia, economia, dret, filologia, art, etc., referit a l’àmbit territorial de la comarca històrica de la Selva o també als territoris adjacents que hi hagin tingut una relació intensa.

La dotació de la beca és de 5.000 euros, que es faran efectius en tres parts: un 25 % en el moment de resoldre’s la concessió; un altre 25 % a la meitat del termini de realització del treball, quan s’hagi presentat i valorat la memòria preceptiva sobre l’estat de la investigació, i la resta (50 %) una vegada finalitzat el treball i després que el jurat n’hagi dictaminat la qualitat.

El jurat d’enguany estava format pel president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs; el director de l’Arxiu Comarcal de la Selva, que també actua de secretari, Joaquim Carreras; el conseller de Cultura, Josep Roquet; el tècnic del Museu Etnològic la Gabella, Joaquim Mateu; i el professor de la Universitat Oberta de Catalunya, Narcís Figueras.

 

En el marc d’aquest acte s’ha fet la presentació de la revista anual Quaderns de la Selva, 35 (2023), del Centre d’Estudis Selvatans, a càrrec del seu director Narcís Figueras Capdevila, amb la presència d’alguns dels autors.

Els socis del Centre d’Estudis Selvatans que han assistit a l’acte han pogut recollir el seu exemplar de la revista.

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.