La població de Vidreres s’ha traslladat aquest cap de setmana a l’època dels Cabrera

Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera”, la població de Vidreres ha dut a terme diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

 

            El president del Consell, Martí Pujals, el vicepresident 3r, Albert Sanz, i la consellera de Turisme, Jennifer Pérez, van assistir a la xerrada sobre el vescomtat que es va fer el dissabte matí

 

En el marc de la Festa Petita de Vidreres i del projecte Vescomtat de Cabrera, conjuntament entre l’Ajuntament de Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva s’han organitzat diferents activitats que han permès als veïns i veïnes d’aquest municipi transportar-se a l’època del vescomtat de Cabrera al municipi de Vidreres.

Durant tot el cap de setmana s’ha pogut visitar a la Biblioteca Municipal Joan Rigau i Sala l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera, que per aquesta ocasió s’ha ampliat amb materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen Vidreres amb el vescomtat de Cabrera.

Dissabte al matí es va dur a terme una xerrada sobre el vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, que va explicar els 10 moments més rellevants del domini feudal dels Cabrera al llarg de nou segles i la seva relació directa amb el municipi de Vidreres i en concret amb el castell de Sant Iscle, la seva capella i les relíquies dels dos patrons de Vidreres, Sant Iscle i Santa Victòria.

L'endemà, a primera hora es va fer la caminada fins al castell de Sant Iscle i la posterior visita guiada al castell, on en Joan Llinàs, director de les diferents campanyes arqueològiques fetes va explicar les fases constructives del castell, així com el seu paper en la nivell història (activitat organitzada pel Grup Vitraris). Al llarg del dia, en el marc de la 10a Trobada d’escudelles, ranxos i sopes històriques, el vescomte Guerau VI va participar dels diferents actes programats.

Aquesta programació d’activitats forma part del projecte Vescomtat de Cabrera, que ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori, amb l’objectiu de posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. Cinc grans rutes i un total de trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats pels municipis d'Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres;  permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.