Vidreres celebra la Festa del Ranxo

 

10.000 racions i 3.000 persones, xifres de la festa del Ranxo de Vidreres

La població de Vidreres ha celebrat, un any més, la Festa del Ranxo, coincidint amb Carnestoltes. Enguany, s’han preparat 2.900 litres de ranxo (en total, 29 peroles), més de 10.000 racions del plat tradicional i històric del municipi selvatà. Per part del Consell Comarcal de la Selva hi ha assistit el president del Consell, Martí Pujals; i els consellers Marina Nicolàs I Eduard Colomé.

Tot i que l’elaboració del Ranxo es fa avui, dimarts, va ser diumenge al matí quan es va començar amb la recollida del Ranxo per les cases del nucli que va ser amenitzada per l’Escola de Música Municipal de Vidreres.  Ahir dilluns, es va continuar amb la recollida per les cases de pagès per deixar-ho preparat per avui, quan a les 6 del matí s’ha començat amb l’elaboració del plat a la plaça Lluís Companys. 

Durant tot el matí, s’ha fet una fira d’Artesania i productes artesans. A partir de les 12 h, s’ha fet la tradicional subhasta del Ranxo i, posteriorment, la Rua del Ranxo i Carnaval pels carrers de la vila. Ha sigut a les 14 h, quan s’ha celebrat el tastet oficial i el repartiment de Ranxo a la plaça Lluís Companys. A partir de les 14:30 h ha començat el dinar popular per a tots aquells que volguessin degustar al plat.

A la jornada del Ranxo hi ha assistit a més de Pujals, Nicolàs i Colomé,  diferents alcaldes i alcaldesses de municipis veïns i selvatans que no han volgut perdre’s la festa de Vidreres. Enguany, també ha assistit representants de La Massana d’Andorra que el 2023 els dos pobles es van agermanar. 

 

 
 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.