El castell de Montsoriu rep el visitant 150.000 amb una celebració apadrinada per l’actor Quim Masferrer

Els visitants han recorregut un milió de quilòmetres, tres vegades la distància de la Terra a la Lluna per pujar a dalt el castell i fer la visita

El castell de Montsoriu ha rebut el visitant 150.000 aquest dissabte 4 de novembre al matí en el marc d’una jornada festiva que ha començat a les 10 h del matí –amb l’emissió en directe d’un programa de ràdio (Ràdio Marina) i que s’ha allargat fins a la 1 una del migdia, un cop ha finalitzat l’acte institucional.

El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu han rebut el visitant 150.000 amb una recepció que ha anat a càrrec dels dos màxims responsables d’ambdues institucions, Martí Pujals i Albert Sanz. Com a amfitrions de l’acte, el visitant 150.000 ha rebut la benvinguda del vescomte Bernat de Cabrera i de l’actor d’ ”El Foraster” Quim Masferrer, veí de Sant Feliu de Buixelleu. Masferrer és un enamorat del castell de Montsoriu i, tot i la seva apretada agenda, no ha volgut perdre la oportunitat de donar suport a aquest monument en un dia tant important pel monument i el que representa pel territori. En aquesta celebració també hi ha assistit hi persones que han estat vinculades amb el castell de Montsoriu des de la seva obertura al públic l’any 2011 fins al dia d’avui, així com els alcaldes i els membres del Patronat del Castell de Montsoriu.

L’acte central de la celebració s’ha fet a les dotze del migdia i ha consistit en l’entrega d’un diploma acreditatiu al visitant 150.000, una estada d’una nit al balneari Vichy Catalan per a dues persones – sopar, dormir, esmorzar i un massatge-, i una foto de rècord d’aquesta efemèride amb les autoritats assistents, el vescomte Bernat de Cabrera i l’actor Quim Masferrer. El visitant que ha estat l’afortunat de ser el número 150.000 del castell ha estat la família Mor Sastre de Cerdanyola del Vallés. Aquesta família va adquirir les entrades telefònicament a mitjans setmana passada. Aquesta és la primera vegada que la família Mor Sastre ha visitat Montsoriu i, segons han dit, no serà la última. Han quedat impressionats per l’extensió del castell i per la qualitat i la conservació del elements arquitectònics.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals i el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Albert Sanz, ha fet referència a l’increment de visitants que ha tingut aquest monument els darrers anys. De fet, aquest 2023, les dades de visitants també són molt positives i, tal com han explicat els màxims responsables dels dos ens, “sabem que la visita a Montsoriu és molt satisfactòria per la gent que ens visita, ho sabem per enquestes que ens diuen que 1 de cada 2 persones que fa la visita ésper recomanació d’altres persones que ja han gaudit del castell o bé són visitants que repeteixen l’experiència amb altres acompanyants”. Això segons Pujals i Sanz referma la qualitat de l’oferta i el relat d’aquest projecte patrimonial del Vescomtat de Cabrera.

El millor castell gòtic de Catalunya

El castell de Montsoriu, situat entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, i considerat el millor castell gòtic de Catalunya ha rebut 150.000 visitants des que va obrir les portes l'any 2011. La singularitat del monument, a 2’8 km de l’aparcament de vehicles i connectat amb diferents itineraris del Parc Natural del Montseny, fa que sigui un destí pels amants de la natura i del “trekking”. Des de l’any 2011, els visitants han recorregut més d’1.000.000 de quilòmetres, 3 vegades la distància de la Terra a la Lluna, per poder gaudir d’un dels grans monuments medievals del nostre país i un mirador privilegiat sobre el Montseny, les Guilleries, la plana de la Selva, el Montnegre, el mar.

Els primers anys, les visites només eren permeses en el format de visita guiada, per tal de facilitar el recorregut a l’interior del castell. A partir de les millores introduïdes en diferents fases, a partir de l’any 2015 es facilita l’accés en format de visita lliure autoguiada. Això va significar un increment dels visitants. Un cop superat els efectes de la pandèmia,(2020/2021) l’any passat es va assolir la xifra de 19.000 visitants, les millors dades des que es va obrir el castell.

Aquest 2023, les dades de visitants també són molt positives i, si el temps acompanya, s’espera que Montsoriu assoleixi un nou rècord històric de visites.

Nova campanya de comunicació per potenciar el turisme de proximitat i el de la Catalunya Nord

El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu estant duent a terme una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que representen una percentatge important en el nombre de visites anuals. Un dels objectius que es plantegen des de l’ens selvatà i el Patronat és atraure el públic francès, sobretot el de la Catalunya Nord.

Actualment, els visitants poden descobrir un dels grans castells d’Europa, en pocs llocs com a Montsoriu es pot entendre l’esperit d’aquestes fortaleses, dominant un territori espectacular! Els visitants poden recórrer els seus tres recintes i descobrir les estances nobles, dormitoris, cuines, celler, cisternes, sitges, capella, terrasses fortificades...!!

Montsoriu, era el centre del gran domini dels poderosos vescomtes de Cabrera!A partir de Montsoriu organitzaren el vescomtat de Cabrera va ser una de les senyories feudals més influents de l’època, amb un extens i poderós domini que es va estendre a partir de la comarca de la Selva, cap a zones del Vallès, Maresme, Osona i la Garrotxa, deixant una empremta que encara avui és ben reconeixible!

 

                Ràdio Marina emet en directe des de Montsoriu

Ràdio Marina, la ràdio de referència de la comarca de la Selva ha volgut ser present en aquesta celebració del visitant 150.000. Una vegada més, aquesta emissora ha sortit dels estudis de Blanes per donar suport en un dels monuments més emblemàtics de la comarca i ha emès un programa en directe des del Pati d’Armes del mateix castell. Durant tot el matí s’han anat fent entrevistes a persones vinculades amb el castell durant tots aquests anys.

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.