La població d’Hostalric, capital del vescomtat de Cabrera

Del 12 de setembre al 31 d’octubre, el municipi d’Hostalric ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

 

El tret de sortida oficial es va fer el dissabte 14 d’octubre amb una xerrada en què hi va participar el vicepresident 3r del Consell Comarcal, Albert Sanz

 

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni i del projecte Vescomtat de Cabrera, aquest darrer cap de setmana s’han dut a terme al municipi d’Hostalric diferents activitats que han permès als visitants transportar-se a la que va ser la capital administrativa de vescomtat de Cabrera.

El dissabte, 14 d’octubre va tenir lloc la xerrada “El vescomtat de Cabrera i la relació amb Hostalric”, a càrrec de l’historiador Joan Llinàs. Tot seguit es va fer la visita guiada “El vescomtat de Cabrera a Hostalric”. Els visitants podran completar aquestes activitats amb una visita de l’exposició sobre el vescomtat de Cabrera i el vincle històric amb Hostalric a l’Oficina de Turisme d’aquesta població. La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre.

El vicepresident 3r del Consell Comarcal, Albert Sanz, va assistir a aquest acte d’inauguració d’aquestes activitats. Sanz va assistir a la xerrada i la visita guiada, que es va fer el dissabte a la tarda.

Aquesta programació d’activitats s’ha organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Hostalric i el Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte Vescomtat de Cabrera i té com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del vescomtat i la seva relació amb el municipi entre la ciutadania d’Hostalric.

El projecte Vescomtat de Cabrera ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori, amb l’objectiu de posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. Cinc grans rutes i un total de trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.