S'inicia el programa Joves per l'Ocupació 2015-2017 impulsat pel Consell Comarcal de la Selva

Un total de 40 joves d’entre 16 i 25 anys participen en aquest programa subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu

 

Al curs de Lloret, que es va iniciar aquest dilluns 18 de gener, hi participen un total de 20 joves i el pròxim mes de febrer s’iniciarà el de Sils i Caldes, amb 20 joves més


El Consell Comarcal de la Selva ha impulsat un nou programa Joves per l’Ocupació a les poblacions de Lloret de Mar, Sils i Caldes de Malavella per al període 2015-2017. Aquest programa, que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya ( SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu, ofereix formació a 40 joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb nivells baixos de qualificació i que actualment no treballen ni estudien. Tots aquests joves es troben en situació d’atur i estan registrats al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Al curs de Lloret de Mar, que s’ha iniciat aquest dilluns, 18 de gener, hi participen un total de 20 joves que prèviament han passat un procés de selecció per optar a aquesta formació “Operacions bàsiques de restaurant i bar”. Durant tot el curs, els jovesrealitzaran un total de 210 hores en l’àmbit de l’hostaleria i tractaran els següents continguts: idiomes per a la restauració (rus, alemany, anglès i francès), protocol i atenció al client i formació en coneixements i habilitats en l’ofici de cambrer/a. Aquesta formació s’adapta a les necessitats dels diferents hotelers que col•laboren amb el programa des de fa anys i que han permès oferir, en molts casos, una oportunitat laboral a aquests nois i noies. La responsable del programa del Consell Comarcal de la Selva, Inés Esteve, ha explicat: “Els continguts s’han elaborat en base a les necessitats que els mateixos establiments hotelers col•laboradors del programa han manifestat a l’hora de formar aquests joves.” En aquest sentit, Esteve ha assenyalat: “Anem de la mà dels establiments que col•laboren amb nosaltres, ja que, en molts casos, aquests joves tenen la primera oportunitat laboral al mateix lloc on fan les pràctiques: per això és molt interessant conèixer quines són les necessitats dels restaurants i hotels que col•laboren amb nosaltres.”

Pel que fa al curs de Sils i Caldes de Malavella, que s’iniciaran el pròxim mes de febrer, hi participaran un total de 20 joves més dins el mateix programa amb les especialitats d’”Auxiliar de Magatzem” i “Operacions bàsiques de restaurant i bar.”

El programa Joves per l’Ocupació té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com optar a unes pràctiques professionalitzadores. Un cop aquests joves hagin acabat el període de formació i de pràctiques, les empreses de la comarca tindran la possibilitat de contractar-los amb un contracte laboral subvencionat pel SOC durant un període de sis mesos.
 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.