S'inicia el Pla de diversificació Econòmica del Ter Brugent

El Consorci del Ter Brugent ha iniciat les accions per posar les bases que han de potenciar el territori pel que fa al turisme (segons Planificació estratègica en l'àmbit del desenvolupament local i la promoció econòmica del Ter-Brugent 2015-2025).

Amb aquesta finalitat s’estan unificant les estratègies dels municipis, es crearà una imatge competitiva per a l’agrupació territorial Ter Brugent (associada a valors intangibles com poden ser la identitat territorial, el paisatge, la cultura, l’esport, la gastronomia...); es faran més visibles els actius transversals (creant interessos, productes i paquets per captar l’atenció del client i retenir-lo); i s’uniformitzarà la informació per traslladar-la a plataformes turístiques “La Selva Comarca de l’Aigua”, Turisme Garrotxa, Patronatde Turisme Costa Brava Girona...), agències en línia, operadors, webs especialitzades, etc.

Turisme cultural i de natura

L’objectiu d’aquesta tasca és donar suport a les empreses del sector i millora-ner la seva competitivitat (restaurants, cases de turisme rural, hostals/fondes/pensions, empreses de turisme actiu i cultural, comerços...), arribar a nous segments de visitants, afavorir l’atracció de noves empreses i promoure els municipis a través de productes innovadors i singulars que captin l’interès d’operadors turístics, mitjans de comunicació i consumidors finals.

Un altre aspecte important és l’assessorament que es farà a les empreses en temes de comercialització i promoció de producte turístic i de producte agroalimentari local, segons la fase II del Pla, prevista per als mesos d’abril i maig de 2016. En aquest sentit, estan planificades 3 jornades amb entrevistes individualitzades amb empreses i ajuntaments, i 1 jornada conjunta.

Per a aquesta jornada conjunta entre el Consorci Ter-Brugent i les empreses d’àmbit turístic del territori, està previst que també s’hi sumin el Consell Comarcal de la Selva (a través de l’associació “La Selva, Comarca de l’Aigua”), el Consell Comarcal de la Garrotxa (a través de Turisme Garrotxa), el Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, i la Generalitat de Catalunya.

És amb aquest objectiu que el passat dimecres. 17 de febrer, es va mantenir la primera reunió al municipi d’Amer amb el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, per parlar sobre com integrar les accions dins l’estratègia del Patronat, i tenir el suport de l’ens en matèria d’assessorament i col•laboració conjunta. A la mateixa reunió també hi van assistir el president de “La Selva Comarca de l’Aigua”, Quim Vivas, i el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.