El Consell Comarcal de la Selva participa a la primera Assemblea del 2024

La consellera Ester Soms va participar a l’acte en representació de l’ens selvatà

 

La Xarxa MESS es reuneix a Bellpuig per celebrar la primera assemblea del 2024 i mostrar les bones pràctiques d’impuls de l’ESS a Terres de Ponent

 

El Consell Comarcal de la Selva va participar a l’Assemblea Ordinària de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària que va tenir lloc el passat dijous 11 d’abril a la població de Bellpuig. En una Jornada prèvia a l’assemblea es van poder conèixer diferents experiències de foment de l’ESS a Terres de Ponent: experiències de cures, energètiques, culturals, comunitàries, agroecològiques, en què les administracions públiques del territori han jugat diferents rols, per facilitar-ne el naixement i creixement.

Una seixantena de persones, 35 municipis i 2 consells comarcals van ser presents en algun moment de la jornada i assemblea, 37 d’elles de manera presencial. Eren persones amb funcions polítiques i tècniques a ajuntaments i consells comarcals de la XMESS, vingudes de diferents punts de la geografia catalana, des de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, fins a la Selva, la Catalunya Central, els Vallesos, el Maresme, el Penedès, les Garrigues, l’Urgell, el Segrià, el Barcelonès. També hi van ser presents les protagonistes dels diferents projectes exposats, així com membres de Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatius de les Terres de Lleida.

 

Una Assemblea que dona la benvinguda a quatre nous membres

 

L’assemblea, més enllà de fer balanç de la situació i aprovar els comptes i la memòria d’activitat del 2023, va aprovar l’adhesió de 4 nous membres a la xarxa: les Borges Blanques – que es converteix en el primer municipi de les Garrigues amb representació a l’Associació -, BlanesSant Hilari Sacalm i el mateix Consell Comarcal de la Selva.

 

Per part de Blanes, Montse Torres, responsable de Promoció de la Ciutat, va posar en valor el treball conjunt que s’ha fet entre municipis de la comarca per crear un grup motor i treballar en l’àmbit comarcal l’ESS, fruit del qual és l’actual Pla estratègic d’ESS de la Selva. Així mateix la consellera del Consell Comarcal de la Selva, Ester Soms Pagespetit, va manifestar que era un dia important per la comarca, atès que l’adhesió a la Xarxa marca un dia de compromís públic amb l’ESS.

 

Des del Consell Comarcal de la Selva, segons va explicar Soms, creuen fermament que és una qüestió que s’ha d’abordar conjuntament, en l’àmbit comarcal, que sigui un compromís a llarg termini amb la convicció que treballant colze a colze amb altres municipis s’assoliran resultats duradors.

 

Amb aquestes noves incorporacions, la XMESS compta actualment amb 63 membres de ple dret, 61 municipis i dos Consells Comarcals, els del Gironès i el de la Selva. A més, durant l’assemblea, es va anunciar que Manresa, que ha estat municipi col·laborador des del naixement de la Xarxa, properament portarà a aprovació del ple municipal l’adhesió com a membre de ple dret de la xarxa.

Són molt bones notícies per a una Xarxa que vol ser plural i representativa de la diversitat territorial, i que vol potenciar la cooperació entre ens locals.

Bones pràctiques de foment de l’Economia Social i Solidària a Terres de Ponent.

 

La Jornada XMESS prèvia a l’assemblea ens va permetre conèixer els projectes que s’estan impulsant al territori i des del territori, que posen en valor les aliances entre les administracions locals i Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de Terres de Ponent.

 

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.