Prop de 2.000 persones visiten el castell de Montsoriu durant la Setmana Santa

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, assegura que “Montsoriu es consolida com un destí de primer nivell en el patrimoni cultural català i un centre de dinamització del projecte Vescomtat de Cabrera”

El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu valoren molt positivament les dades d’una enquesta on destaca el grau de satisfacció que mostren els visitants un cop realitzada la visita guiada

 

Prop de 2.000 persones han visitat el castell de Montsoriu durant la Setmana Santa d’enguany. Del 30 de març al 10 d’abril, el castell ha rebut una gran afluència de persones vingudes d’arreu de Catalunya i també de fora que han volgut conèixer “in situ” el que està considerat el castell gòtic de Catalunya.

Si bé l’afluència de visitants s’ha concentrat de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, amb una mitjana de 350 persones diàries assolint una xifra rècord amb més d’un miler de persones, el cap de setmana de Rams i els dies previs als festius també hi ha hagut moltes persones que han pujat a fer una visita el castell.

Tan és així, ha continuat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, que per poder donar resposta a les peticions dels visitants s’han incorporat més visites guiades durant els dies de Setmana Santa. Així les places a les 7 visites guiades diàries programades els dies amb més afluència s’han pràcticament exhaurit.  D’aquesta manera, s’ha fet un esforç per intentar donar resposta a la gran demanda que tenen les visites guiades. En aquest sentit, Garriga ha recordat que aquestes visites guiades són de les més ben valorades a monuments del nostre país i també que els visitants que ho vulguin poden fer visita lliure ja que també es permet aquesta opció.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu ha qualificat “d’èxit absolut el nombre de visitants que han pujat a Montsoriu durant la Setmana Santa”. En aquest sentit, Garriga ha assegurat que l’aposta que s’ha fet des de l’ens que presideix comença a recollir els seus fruits i posiciona Montsoriu i el projecte del Vescomtat de Cabrera com un destí de turisme patrimonial que en aquests propers anys s’anirà ampliant”. I és que tal com ha assegurat Garriga, la campanya de comunicació que s’està duent a terme per potenciar el castell està començant a donar resultats amb la gran demanda de visitants durant aquests dies i també es valora molt positivament el grau de satisfacció que mostra la gent un cop realitzada la visita.  

En aquest sentit, enguany s’ha dut a terme una enquesta entre els visitants i destaca que una de cada tres persones reconeix que fa la visita per recomanació d’altres persones que ja han gaudit del castell o bé són visitants que repeteixen l’experiència amb altres acompanyants. Això segons Garriga referma la qualitat de l’oferta i el relat d’aquest projecte patrimonial.

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estant duent a terme una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que representen una percentatge important en el nombre de visites anuals.

Tal com han manifestat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, i el del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, aquest gran monument del nostre país és un actiu important en el projecte de dinamització turístic patrimonial que és la Ruta dels Cabrera, impulsat pel mateix Patronat de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva amb el suport de tretze municipis de la comarca, un referent en la recerca arqueològica i un dels grans projectes de recuperació patrimonial del nostre país.

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.