El Patronat del Castell de Montsoriu celebra una nova sessió

El president del Patronat del Castell en funcions, Pere Garriga, i el president en funcions del Consell, Salvador Balliu, han presidit la sessió del Patronat del Castell

 

El Patronat del Castell de Montsoriu ha celebrat una nova sessió aquest dilluns, 5 de juny, al migdia a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. La reunió ha estat presidida pel president en funcions del Patronat del Castell, Pere Garriga, i pel president en funcions del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. A l’inici de la reunió s’ha aprovat l’acte de la sessió anterior i també s’ha fet la dació de comptes de la liquidació del pressupost de l’exercici 2022 i l’estat de saldos de deutors.

Seguidament s’ha donat a conèixer l’informe d’activitats i gestió 2022 d’aquest òrgan que està format pel Consell Comarcal de la Selva, els municipis d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

El següent punt de l’ordre del dia que s’ha tractat ha estat l’estat actual del projecte #larutadelscabrera, un projecte que pretén posar en valor del patrimoni material i immaterial del vescomtat de cabrera, generant una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al vescomtat. S’han donat a conèixer les actuacions que s’han dut a terme.

Seguidament s’ha donat a conèixer quina és la situació actual del Pla especial del castell de Montsoriu; concretament s’han exposat els tràmits i les gestions que s’han fet i ,acte seguit, s’han presentat les actuacions i la dació de compte de l’informe sobre l’estat actual del Patronat del Castell de Montsoriu ( organisme autònom del Consell Comarcal de la Selva).

En el torn obert de precs i preguntes s’ha aprofitat per fer una valoració del nombre de visitants al castell durant aquests cinc primers mesos d’aquest any. En aquest sentit, tal com han explicat els tècnics, el nombre de visitants al castell segueix incrementant dia rere dia i enguany s’han assolit els millors primers mesos de l’any des de la seva obertura al públic l’any 2012. La campanya de comunicació que s’està duent a terme centre part dels esforços en el públic de proximitat – Osona, Maresme, Vallès Oriental i Occidental i també Barcelonès- així com de la Catalunya Nord. S’espera que Montsoriu continuï assolint unes molt bones xifres durant els propers mesos i assoleixi un nou rècord de visitants.

El darrer punt de l’ordre del dia ha estat un torn obert de paraules per part dels membres assistents. La sessió ha finalitzat molt distesament i a l’espera de la nova composició del Consell Comarcal de la Selva el proper mes de juliol.

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.