El Consell Comarcal de la Selva projectarà els resultats dels tallers de mapping realitzats amb aplicacions d’intel·ligència artificial a Amer, Sant Hilari Sacalm i Maçanet de la Selva

A Amer, l'espectacle es farà a la façana de Can Terme, Sant Hilari, l'espectacle es farà a la façana del Despatx de l’Aigua i a Maçanet de la Selva, l’espectacle es farà a la façana de Can Felló,

 

La projecció dels mappings es faran els dies 6, 7 i 9 de juliol respectivament

El Consell Comarcal de la Selva projectarà els resultats dels tallers de mapping realitzats amb aplicacions d’intel·ligència artificial a Amer, Sant Hilari Sacalm i Maçanet de la Selva. La projecció d’aquests mappings de gran format damunt les façanes que han servit de model i són el resultat final dels tallers de dibuix amb intel·ligència artificial en el marc del programa “Cultura i transformació digital” es farà els dies 6, 7 i 8 de juliol respectivament.

En els tallers hi han participat una vintena de persones sense coneixements previs. A la població d’Amer, l'espectacle es farà a la façana de Can Terme, a la Plaça del Monestir 1, el dia 6 de juliol a les deu de la nit.Sant Hilari, l'espectacle es farà a la façana del Despatx de l’Aigua, a la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, el dia 7 de juliol a les deu de la nit. A Maçanet de la Selva, l’espectacle es farà a la façana de Can Felló, , a l’Avinguda Catalunya, 13, el dia 9 de juliol a les deu de la nit.

Els laboratoris per la innovació i la transformació digital en l’àmbit cultural-creatiu s'han realitzat a Amer, Maçanet de la Selva i Sant Hilari Sacalmi han consistit en la realització d’una sèrie de tallers teòrics i pràctics de creació de peces audiovisuals de gran format per a ser projectades damunt elements patrimonials emblemàtics de la comarca gràcies a tècniques de mapping.

Els tallers, que han estat impartits per Playmodes Studio, han comptat amb la participació d'agents i artistes de diferents perfils i disciplines. Durant les sessions s'ha aprofundit en la descoberta de nous llenguatges i tècniques, per tal de diversificar diferents camps creatius, convertint la tecnologia en una eina capaç de materialitzar idees i no en una finalitat en si mateixa. Els participants han conegut diverses tècniques manuals de mapping i l’ús d’algorismes d’intel·ligència artificial. 

El projecte Cultura i transformació digital

Aquests tallers són complementaris a l’itinerari formatiu per dotar d’integració de l’àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió). Durant els mesos d’abril a maig una trentena de persones han participat de les diverses activitats: 6 tallers presencials, 2 networkings, 2 sessions tècniques online i 1 sortida conjunta a per visitar projectes inspiradors.

En total, s’ha comptat amb 17 professionals amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics i la recerca de nous formats per la creació artística. A més, al llarg de tot el programa s’han fomentat les relacions entre els agents culturals i altres sectors estratègics i responsables d’iniciatives de referència en l’àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals  i s’ha impulsat en el marc del programa SelvaCultura, la línia de treball en l’àmbit cultural-creatiu del Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu.

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.