Un total de 16 professors i altres educadors participen en la primera sessió de la segona fase del pla de formació del DEAR-project " Atraveix-te a transformar"


Un total de 16 professors i altres educadors transformadors van participar en la primera sessió del pla de formació del DEAR-Project per al curs 2014-2015: Atreveix-te a transformar, el passat dimecres 5 de novembre. La sessió del pla es va centrar a Transformar i va ser conduïda per Jordi Gaitan, assessor pedagògic del DEAR-project, amb la participació d’Ero Lugilde, de Som Energia.


El pla de formació continua el pròxim dimecres, 12 de novembre, amb la sessió “Atreveix-te a Sentir”. En aquesta ocasió, comptarem amb la presència de Glòria Isern, orientadora educativa de l’INS Josep Brugulat (Banyoles) i membre del Grup ICE de formació en tutories de secundària, i uns 20 professors de la comarca de la Selva i altres educadors transformadors.

La tècnica del projecte del Consell Comarcal de la Selva, Lorena Soria, ha explicat que l'activitat està oberta a qualsevol educador interessat a millorar les seves habilitats i les del seu alumnat amb relació a l’aprenentatge global. En aquest sentit, Soria ha recordat que la competència per a laprenentatge global és aquella capacitat que permet identificar un repte o un problema, saber què cal fer, com fer-ho, per què, i finalment fer-ho. Es tracta, segons ha continuat, de la capacitat d'arribar a l'acció a partir de la gestió del propi sentir, saber i pensar.
Aquesta segona fase del pla de formació està dividida en dos cicles: (1) el primer “Atreveix-te a”, consta de sis sessions: Transformar (05/11), Sentir (12/11), Pensar (19/11), Actuar (26/11), Comunicar (03/12) i Ser (10/12), el segon; i “Educar pel desenvolupament amb” està repartit en cinc sessions: Humanitats (4/2/2015), Ciències Socials 11/02/2015, Ciències naturals (18/02), Matemàtiques i tecnologia (04/03) i Cos i Expressió (11/03/).


En el transcurs d’aquest pla de formació del DEAR-project hi participen persones d’àmbits molt diversos per aprendre dels diferents temes com Glòria Isern, Josep M. Carbó, Pep Marí, Josep Lluís Sànchez Brugarola, Ero Lugilde (Som Energia), Àlex Egea (Edualter), Carles Plana, Eric Díaz i Benjamí Moliné (projecte Competències i EpD).

Transformem.org Desenvolupant comunitats de confiança per a l’aprenentatge global- és un projecte per a l’educació pel desenvolupament a la comarca de la Selva que es dur a terme entre el 2013 i el 2016. Se centra en la innovació educativa, el desenvolupament professional del docent i la creació d’espais i moments amb professors i alumnes per a l’experimentació, el treball creatiu i la resposta a necessitats locals i globals relacionades amb la pobresa, la sostenibilitat, l’educació, el gènere i l’aliança entre regions.


Aquest projecte està finançat per la Unió Europea (Direcció General de Cooperació i Desenvolupament - EuropeAid) i les autoritats locals de la Selva, Gulbene i Neath Port Talbot.
 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.