Conferència inaugural del segon curs de formació amb professors de secundària en el marc del Dear Project

El conseller de Desenvolupament Territorial, Empresarial i Social, Josep Antoni Frias va participar a l’acte i va parlar del valor que el Consell dóna a l’educació i al desenvolupament local


Els ponents de la conferència “Educar per transformar?” varen ser Quim Brugué, politòleg, i Josep Maria Carbó


La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona va ser l’escenari aquest dimecres, 15 d’octubre, de la conferència inaugural “Educar per transformar?” del Dear Project – Desenvolupant comunitats de confiança per a l’aprenentatge global. Aquesta conferència va servir per donar el tret de sortida oficial al segon curs de formació amb professors de secundària, ja que en el marc d’aquest projecte es convoquen a professors i interessats en l’àmbit de l’educació pel desenvolupament , la innovació educativa i el desenvolupament local.

En total a la jornada hi varen participar 38 persones, la majoria professors de secundària. El tret de sortida oficial a la sessió va anar a càrrec de Josep Antoni Frias, conseller de Desenvolupament Territorial, Empresarial i Social, que va parlar del valor que el Consell dóna a l’educació i el desenvolupament local. Seguidament, Frias va presentar els ponents de la sessió: Josep Maria Carbó, filòsof, mestre i professor de secundària i Quim Brugué, politòleg i catedràtic de ciència política de la Universitat de Barcelona i de Girona.

En el transcurs de la sessió es va fer èmfasi a temàtiques com l’educació, la cultura i l’economia. En aquesta línia també es va fer referència a la necessitat de transformar a través de l’educació. En aquest punt va sorgir la pregunta si l'escola pot transformar la societat.


Així mateix, els ponents van organitzar les seves presentacions per facilitar un diàleg a partir dels seus arguments i la participació dels assistents en la segona part. La sessió va servir perquè tothom pogués donar la seva opinió respecte a la pregunta plantejada. Entre les qüestions clau que van sorgir durant la tarda hi havia conceptes com: professionalitat /humanitat; ciutadania/idiotesa; eficiència/intel•ligència; individu / col•lectiu; resultat/procés; racionalitat tecnocràtica / racionalitat deliberativa; mèrit/ fracàs; metodologies / idees, conceptes, filosofia; excel•lència /creativitat.

Aquesta activitat està reconeguda com a activitat formativa per a aquells professors de secundària que s’inscriguin al programa de formació Dear Project 2014-15.
 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.