Els agents telemàtics contractats pel Consell Comarcal de la Selva donen suport als ciutadans en les gestions electròniques

Aquelles persones que vulguin disposar del suport de l’agent telemàtic cal que demanin cita prèvia al seu municipi

 

Els agents telemàtics, contractats pel Consell Comarcal de la Selva, donen suport als ciutadans en les gestions electròniques o els tràmits de qualsevol administració o organisme públic. Aquestes onze persones s’han contractat en el marc de la convocatòria Treball i Formació 2023, en les línies MG52, DONA, PANP, PRGC, TRANS. 

Amb la contractació d’aquestes persones, amb perfil administratiu, es pretén donar resposta a les necessitats de les entitats locals en l’actual context de crisi. I és que una de les necessitats detectades ha estat la dificultat que tenen els ciutadans de la comarca de la Selva per apropar-se a l’Administració i realitzar tràmits electrònics. Per això, des de l’ens selvatà es va creure oportú acollir-se a aquest programa que, a més de donar resposta a les necessitats de molts ciutadans, donarà una oportunitat perquè aquestes persones que s’han contractat es reincorporin al món laboral durant un període de dotze mesos.

En molts casos, tal com ha explicat la consellera d’Ocupació, Marina Nicolàs ,moltes de les persones que participen en els programes que s’impulsen des del Servei d’Ocupació tenen l’oportunitat de continuar treballant en l’Administració durant un llarg període de temps i fins i tot, en alguns casos, acaben consolidant el seu lloc de treball. L’objectiu d’aquests programes és, sens dubte, la creació de llocs de treball per a les persones de la comarca, i en aquest cas explícitament, a més, es pretén que aquestes persones donin suport als ciutadans en tot tipus de gestions electròniques.

Les principals tasques que realitzen aquestes persones són de suport a la ciutadania, especialment a col·lectius vulnerables, en les gestions de tràmits telemàtics, gestió de tràmits referents a l’ensenyament a distància i serveis digitals d’ús quotidià. Així mateix, impulsen i donen suport a la tramitació de l’IDCAT, i al registre en espais de salut digitals, i en plataformes i xarxes socials.

Aquelles persones que vulguin disposar del suport de l’agent telemàtic cal que demanin cita prèvia al seu municipi.

Com a punt final cal afegir que les 11 persones contractades rebran una formació, en el marc del programa, de 65 hores en Internet, xarxes socials i dispositius digitals i gestió del temps per realitzar la feina de forma exitosa.

Els municipis que disposen d’agents telemàtics són Tossa de Mar, Sils, Santa Coloma de Farners (Serveis Socials), Riells i Viabrea, Caldes de Malavella, Amer, la Cellera de Ter, Anglès, Sant Hilari Sacalm, Vilobí i Riudellots de la Selva.

 

Aposta per la creació d'ocupació a la comarca de la Selva

La consellera d’Ocupació, Marina Nicolàs, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva, i en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, Nicolàs, ha incidit en el bon resultat que el programa Treball i Formació ha tingut en els darrers anys, ja que en la major part dels casos moltes d'aquestes persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral. 

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/4162/2022, de 27 desembre,

 

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.