El Consell Comarcal de la Selva presenta els Camps Locals Transformem en el marc del DEAR Project

Un total de 120 alumnes de tercer d’ESO, estudiants de l’Institut de Vidreres, l’Institut de Santa Coloma, l’Institut Vescomtat de Cabrera (Hostalric) i l’Institut Serrallarga (Blanes) han participat en aquesta activitat

Els Camps Locals Transformem, activitats que s’inclouen en el marc del Dear Project (Desenvolupant comunicats de confiança per a l’aprenentatge global) es varen presentar el dimecres 21 de maig al Club d’Aire Lliure de Tossa de Mar. Aquestes activitats es duen a terme en aquest municipi costaner de la comarca de la Selva durant aquest mes de maig en dos torns diferenciats –el segon dels quals es desenvolupa entre el 20 i 22 de maig amb la participació de 60 alumnes, mentre que el primer torn va tenir lloc del 6 al 8 d’aquest mateix mes amb la mateixa xifra d’escolars.

El projecte, que l’ens selvatà coordina entre 2013 i 2016 juntament amb quatre instituts del territori, consisteix en un procés de formació i treball cooperatiu adreçat a professors i estudiants que compta amb un objectiu molt concís: incrementar la reflexió i millorar la pràctica docent en l’Educació per al Desenvolupament (EpD). Les activitats focalitzen l’atenció en l’EpD mitjançant cinc dels vuit anomenats objectius del mil·lenni: la pobresa, l’educació, el gènere, la sostenibilitat i l’aliança global. En aquest sentit, tal com ha explicat la tècnica del projecte a la comarca de la Selva, Lorena Soria, el procés d’aprenentatge s’efectua a través de diversos enfocaments, tractant valors cabdals per als organitzadors com la seguretat, la confiança, l’esperit crític i la llibertat.

Alumnes de tercer d'ESO dels instituts de Blanes, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Hostalric han intercanviat experiències en els Camps Locals Transformem que s'han fet a Tossa de Mar en el marc del projecte europeu educatiu DEAR, en el qual participa el Consell Comarcal de la Selva.

El projecte, que es va presentar el passat dimecres 21 de maig, va començar, però, l'any passat, i consisteix en un treball col·laboratiu amb professors i estudiants per augmentar la consciència per l'educació per al desenvolupament. Està previst que acabi el 2015, i relaciona la comarca de la Selva, a través del Consell, amb comunitats educatives de Neath Port Talbot (Regne Unit) i Gulbene (Letònia). A l’acte de presentació hi ha participat el president del Consell Comarcal selvatà, Salvador Balliu, que ha estat acompanyat pel conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’ens, Josep Antoni Frias; per l’alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich; així com per la coordinadora del Dear Project a la Selva, Lorena Soria.

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.